Personlig trener

Personlig Trener - trenger du det?

Gjennom tilpasset trenings- og kostholdsopplegg for den enkelte, skal en personlig trener hjelpe mennesker til å bli den beste utgaven av seg selv.

Betegnelsen “Personlig Trener” er ingen beskyttet tittel, slik at hvem som helst kan i prinsippet smykke seg med tittelen. Når det er sagt så er alle seriøse treningssentre kun ute etter kvalifisert personell.

En utdannelse med offentlig godkjente studiepoeng får du ved Norges Idrettshøyskole. Akademiet for personlig trening (AFPT) gir ingen studiepoeng, men holder en høy standard og er høyt ansett i miljøet.

En god personlig trener har grundig kunnskap om anatomi og fysiologi, ernæring og treningslære. PT’en har styrke, utholdenhet, koordinasjon og balanse, og har kunnskap om hvordan man tilpasser treningen til den enkelte, samt innblikk i strekkteknikker, belastningslidelser og idrettsskader. Men aller viktigst er et ønske om å hjelpe mennesker til å bli den beste utgaven av seg selv.

Som personlig trener bør man også like å trene selv. Man blir et forbilde for mange og da er greit å framstå noenlunde i form. Man får ikke lyst til å ta svømmetimer fra en med vannskrekk, eller ta i mot økonomiske råd fra deltagere i Luksusfellen.

En personlig trener skal pushe deg til den siste umulige repetisjonen

De fleste treningssentre tilbyr personlig trener. Noen velger et par timer med veiledning i oppstarten, hvor man setter et treningsopplegg som man siden følger på egen hånd. Andre ønsker en tettere oppfølging av PT, og benytter seg av tjenesten over lengre tid.

En personlig trener må ha et ønske om å hjelpe mennesker til å bli den beste utgaven av seg selv.

KJEKKE TING TIL TRENINGSØKTEN

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.