home Meny close
menu Meny

 

Hvordan velge riktig elsykkel?

Det finnes mange ulike behov som bør avklares før du bestemmer deg for elsykkelmodell. Ønsker du en sporty sykkel med rå trekkraft? Er du på jakt etter en sykkel for rolige turer når været er fint med kurv på styret og lavt innsteg? Ønsker du å pendle til og fra jobb hele året uansett vær og temperatur? Er det viktig for deg at sykkelen har gode skjermer og lys? Er jobbturen lang, så det er viktig at batterikapasiteten er ekstra god? Det finnes mange modeller og prisklasser på markedet. Vi anbefaler at man investerer i en elsykkel tilpasset de behov og krav man har ut fra planlagt bruk.

BYSYKKEL

  • • Praktisk transport og fremkomstmiddel
  • • Korte turer til og fra i by- og nærområdet
  • • Sykle på asfalt og fi ne veier

En bysykkel skal være komfortabel, effektiv og lett å sykle. Dette er elsykler som skal brukes i nærområdet og på korte til moderate distanser. Bysykler har også som oftest et stilrent design og en klassisk sykkel-ramme med lavt innsteg. Tradisjonelt har dette blitt kalt en dameramme, men av erfaring vet vi at flere brukere setter pris på en elsykkel som er så enkel å gå på og av.

HYBRID

  • • Driftsikkert og funksjonelt transportmiddel
  • • Tur og trimsykkel
  • • Sykle på asfalt og grusveier

Tur og trim sykler bør ha en moderat sittestilling, effektiv motor og gode slitesterke komponenter. Disse elsyklene skal tåle utstrakt bruk og batterikapasiteten bør vare over lengre distanser. I dette segmentet vil du finne gode kvalitetssykler med gjennomgående flott design.

Plassering av motoren betyr mye for kjøre-følelsen og vektfordelingen på en elsykkel.

MOTOR I FORNAV
Forhjulsmotorer gir en jevn og komfortabel trekkraft.

MOTOR I BAKNAV
Bakhjulsmotor har en sporty karakter og du føler noe mer skyv i elsykkelen enn på forhjulsmotoren.

MOTOR I KRANKNAV
Sentermontert motor gir mulighet for å la motoren operere på optimalt turtall til enhver tid og er systemet med mest teknologi og nyvinning.

Batteriplassering er kanskje den faktoren som spiller størst rolle for hvordan sykkelen vil oppføre seg.

BATTERI I BAGASJEBÆRER
Med batteriet plassert bak vil sykkelen få ekstra tyngde bak, og kunne føles noe lett på forhjulet.

INTEGRERT I SYKKELRAMME
Med batteriet integrert i underrøret får du vekten så sentrert og lavt som over hodet mulig, noe som sikrer deg den beste kjørefølelsen og den beste beskyttelsen av batteriet.

Det finnes veldig mange ulike elsykler i markedet i dag. Derfor bør du tenke igjennom hvilke kvaliteter det er viktig for deg at sykkelen innehar. Hva skal elsykkelen brukes til og i hvilket terreng skal du sykle? Skal du sykle i lange motbakker og trenger en motor med rå trekkraft, eller er behovet brukervennlig teknologi for daglig transport? Tenk også gjennom hvor mye du er villig til å betale. Husk at elsykkel er et rimelig fremkomstmiddel sammenlignet med kollektivtransport og alle andre motoriserte fremkomstmiddel. I de fleste tilfeller vil du ha nedbetalt kjøpesummen i løpet av et år om du for eksempel bytter fra bil til elsykkel.

Våren er kommet, og det er tid for sykkelturer. Vi har laget et fint magasin med inspirasjon og gode tilbud på sykler og tilbehør.

Utvalgte Mx Sport butikker er med på sykkelkampanjen, kontakt din Mx Sport butikk for utvalg og tilbud. Du kan også se et utvalg fra kampanjen her i nettbutikken. Vi minner om at du alltid får fri frakt hvis du velger Hent-i-butikk som fraktmetode, og anbefaler at alle sykler hentes i butikk, da de må monteres og tilpasses. Alle kjøp over 1.500,- kr er fraktfrie uansett leveringsmåte. Kampanjevarene finner du under denne teksten.

Les også vår artikkel om elsykler, hvor vi skriver litt om hva en elsykkel er og hvordan de fungerer.

Bosch eBike Range Cocpit
Bosch eBike Range Cocpit - rekkeviddekalkulator for elsykler. Klikk på bildet for å åpne i nytt vindu.