home Meny close
menu Meny

Historien om MX Sport

130 butikker

MX-Sport er en landsdekkende sportskjede. Vi er representert både i byene og i utkantstrøk, som fullsortiment sportsbutikker og individuelle spesialbutikker. Ved MX-Sport beholder butikken sin lokale tilhørighet, sitt særpreg og sin individualitet.

Internasjonalt samarbeid

MX-Sport er tilknyttet verdens 2. største innkjøpssamarbeid; Sport 2000 Int. Ved storinnkjøp oppnås gode priser på anerkjente merkevarer. Som Sport 2000 medlem/eier tilbyr vi egne merkevarer med høy kvalitet og til gunstige priser.

Hovedkontor i Stavanger

Hovedkontoret ligger i Hillevåg, like sør for Stavanger sentrum. Her har vi ca 8.000kvm med lagerplass.

- Litt mer personlig

  • MX-Sport tilbyr lokale butikker med lokaltilpasset vareutvalg.
  • MX-Sport sine butikker har lokal frihet, identitet og særpreg, innenfor kjedekonseptet.
  • Våre stordriftsfordeler gir våre kunder gunstige priser på velkjente merkevarer.

MX-Sport er mangfoldig

Norge er langstrakt og mangfoldig. Hver landsdel har sitt særpreg. Ved MX-Sport bevarer den enkelte butikk sin lokale identitet innenfor en konkurransedyktig og økonomisk ramme. Vårt konsept bygger på lokal frihet kombinert med stordriftsfordeler. MX-Sports butikker er dermed annerledes og - litt mer personlig i det norske sportsmarkedet. MX-Sport er i stadig vekst og utgjør i dag et av landets største kjedekonsept innen sport og fritid.

Hver butikk - egen identitet

Butikkens navn er en del av butikkens og kundegruppens identiteten. MX-Sport ønsker å dra nytte av dette og tilbyr butikkene å beholde sitt opprinnelige navn, fra før butikken ble tilknyttet kjeden. MX-Sport legger vekt på at hver enkelt butikk ivaretar sitt lokale marked. Vi ønsker å tilrettelegge for individuelt særpreg og frihet til å skape lønnsomhet i egen butikk.

Kompetanse og service

Våre kunder forventer kvalifisert hjelp og veiledning. MX-Sport ønsker å bistå våre kunder med gode kjøpsanbefalinger basert på faglig tyngde. Vi er stolte av våre medarbeideres varekunnskap. Vi oppfordrer og legger til rette for, stadig skolering og faglig utvikling av våre medarbeidere. MX-Sport en av sportsbransjens beste aktører innen kundepleie. Vi er stolte av å ha fornøyde og lojale kunder.

Støtte og rådgivning

Med butikkens lokalkunnskap og MX-Sports bransjeerfaring skaper vi sammen en god kjede og suksessfulle butikker. Kjeden bidrar sentralt med profesjonell rådgivning og et velutbygd støtteapparat. Vi samkjører vårt kjedekonsept og tilbyr velutprøvde metoder innen butikkdrift. Vår interne kunnskapsbase er et viktige hjelpemidler for å sikre butikkene suksess ved sunn og ryddig drift.

Vareutvalg - bredt og variert

MX-Sport satser på kvalitetsprodukter i tillegg til bredde og variasjon. Gjennom kjedens samarbeid med kjente merkevareleverandører tilbys kvalitetsvarer til fornuftige priser. Årlig gjennomføres sentrale innkjøpsmesser med et spekter av profesjonelle utstillere både fra inn- og utland. Messene er kjedens viktigste markeds- og møteplass. Butikken bestemmer selv sitt lokaltilpassede varesortiment og utvalg.

Sport2000 International

MX-Sport er medlem og aksjonær i Sport2000 Internasjonal. Sport2000 er verdens nest største sportskjede, med omlag 3200 butikker fordelt over 30 land og 30 sportskjeder. Sport2000 har i dag en dominerende posisjon i det internasjonale sportsmarkedet. Via kjedens samarbeid får våre butikker tilgang til lukurative avtaler med verdens beste merkevarer samt en rekke gode produkter og priser på egne, internasjonale varemerker.

MX-Sport fører følgende spesialmerker: PowerPlay, Dynamics, High Colorado, Key West, V3 Tec og Stuf.

Sportsbransjen AS

MX-Sport er aksjonær og samarbeidspartner med Sportsbransjen AS. Dette er en interesseorganisasjon for sportsbransjen i Norge. Selskapet eies 50/50 av to parter i sportsbransjen: 1) Norspo AS; et selskap eiet av leverandører av sportsutstyr og 2) Sportskjedene AS; et selskap eiet av de store butikkjedene i sportsbransjen. Sammen utgjør dette bortimot 90 prosent av sportsbransjen i Norge.